Disney Junior a Média Platform kiállításon

kiállítás, stand építés, promóció

Brief

A Walt Disney Hungary felkérésére a MediaPlatform kiállításon a Disney Junior standjának megjelenését kellett megvalósítanunk a londoni központ irányelvei alapján. A cél az volt, hogy a stand területén a médiában dolgozó szakemberek és a kilátogató vendégek részére közönségcsalogató programokat, aktivitásokat alakítsunk ki, amely mellett a stand megjelenését, vizuális kilakítását, berendezését és gyártást megszervezzük. Az osztott stand egyik felén megjelent a Magyarországon először forgalmazott Miles from Tomorrow mese sorozat, valamint másik oldalán az aktuális trendi meséket felvonultató világ. A tervezés és ötletetlés fázisától indulva úgy kellett végighaladnunk a lépéseken, hogy közben minden szigorúan illeszkedjen a Disney által meghatározott elvárásoknak.

Gyorsinfó

NÉV: Disney Junior a Média Platform kiállításon

RENDEZVÉNYTÍPUS: promóciós rendezvény

ÜGYFÉL: Walt Disney Hungary

MIKOR: 2015.

HÁNY FŐ: 350 fő

HOL: SYMA csarnok, Budapest

Megoldás

Rövid határidővel dolgoztunk és ezalatt számos ötlet ment végig a rajzolt skicceken keresztül a 3D látványterven át a budapesti kirendeltség és a londoni központ jóváhagyásával.
A feladat nagy kihívását Miles a jövőből meséje adta, amiről külfödi oldalakon néztünk képeket és vetítettük le többször az angol nyelvű mesét, hogy megfelelő képet kapjunk a megvalósításhoz.
Az űrbéli táj mellett a kiegészítőknek is fontos szerepe volt, így jött létre a marsbéli tájon keresztbe-kasul cikázó űrhajó ötlete, ami Disney érméket talál.
A stand ezen részét hatalmas Miles nyomatokkal határoltuk és még a mennyezeti illesztéseket is űr dizájnra készítettük. Talajszinten deszkázás, majd fóliázás következett és 800 kg finom homok beszórásával hoztuk létre a holdbéli tájat. Komoly dilemmát a fémkereső űrhajó megalkotása okozott, amelynek kinézetéhez, működéséhez rengeteg tesztet futtatunk az irodában és a műhelyben. Nagy méretűnek kellett lennie, a látogatók által távirányíthatónak, miközben a homokban elrejtett Disney érméket hang és fény kíséretében jelzi. A közönség érdeklődését két életnagyságú Miles részvételével fokoztuk, akiknek űrruháját leszabtuk, megvarrtuk és a mese arculata szerint feliratoztuk. Az ötletelés és megvalósítás itt még nem ért véget, hiszen ott volt a másik oldal, ahol több mese egybegyúrásával találkozhattak a résztvevők és ez volt a tárgyalások, üzleti megbeszélések helyszíne is. A nagy kreatívok itt is jól határolták a területet, amit világító bútorokkal és nagy LCD TV-kkel dobtunk fel, az asztalokon, könyöklőkön egyedi készítésű Disney muffinok vártak mindenkire. A közönségcsalogatást, az ajándékok osztását és információk átadását Minnie-nek öltözött hostess lányokkal erősítettük, akiknek ruháját szintén a Disney követelményei alapján alakítottuk ki és varrtuk méretre.
A két napot követően az egyik leglátogatottabb stand volt a Disney Junior helyszíne így örömmel nyugtáztuk, hogy a közönségcsalogatás jól sikerült. 🙂

NÉHÁNY PILLANAT A RENDEZVÉNYRŐL