Van itthon tej! Roadshow

Brief

Januárban elkezdődött a Tej Terméktanács által szervezett, „Van itthon tej” elnevezésű iskolai edukációs kampány. A roadshow keretében mintegy 100 iskolában kerül megrendezésre a mobil kiállítás. A program kiemelt célja, hogy ösztönözzön a hazai tej és tejtermékek fogyasztására, az egészségtudatos táplálkozásra az iskolai keretek között is.

A feladatunk volt a teljes kiállítás és élményállomások megtervezése és kivitelezése mellett a hostessek biztosítása, valamint az iskolai állomások megszervezése, a logisztika kialakítása. 

A roadshow közel 6 hónapja alatt 100 iskolába kellett eljuttatni a programot, minden tanítási napon másik iskolában felállítani a kiállítást és az állomásokat, első körben Budapesten és Pest megyében, majd az ország egész területén.

Gyorsinfó

NÉV: Nyugati téri áruháznyitó napok

RENDEZVÉNYTÍPUS: promóciós rendezvény

ÜGYFÉL: Decathlon Magyarország

MIKOR: 2016. augusztus

HÁNY FŐ: 700-800 fő

HOL: Nyugati tér, Budapest

Megoldás

A roadshow során élményállomások segítségével kerül bemutatásra a gyermekek és pedagógusaik számára, hogyan kerül a tej a boltok polcaira. A gyerekek összesen öt állomáson keresztül járhatják végig a tej útját, ahol modern eszközök segítségével ismerkedhetnek meg a teljes folyamattal. Ezek között szerepel egy virtuális valóság formájában megalkotott állomás, ahol a mesés környezetben a gyerekeknek a feladata az, hogy a traktorokon érkező tejtermékeket kiválogassák és felmatricázzák Tejszív logóval. Emellett játékosan kipróbálhatják a tehénetetést és a tehénfejést is. A program során a gyermekek megtapasztalhatják a kiterjesztett valóságot is, melynek során megtudhatják, milyen szabad szemmel nem látható ásványi anyagok, vitaminok találhatók meg a tejben. A gyerekek ezenkívül egy versenypályává alakított terepasztalon megismerkedhetnek a tejtermelés folyamatával, szimbolizálva a tej útját a tejtermelő gazdaságoktól a boltok polcáig. Végül pedig egy dietetikus segítségével – kellő szakmaisággal, de mégis gyermekek nyelvén – megismerkednek az egészséges életmód alapjaival.

NÉHÁNY PILLANAT A RENDEZVÉNYRŐL