Szeretem, hogy sokszor pillanatok alatt kell reagálni egy-egy adott helyzetre, meghozni a legjobb döntést.” –

Interjú Kovács Gergely szenior rendezvényszervezővel.

Rendezvényszervezés Conceptflow ezek vagyunk

A következő interjúból megtudhatjuk, hogy Gerusz a rendezvényszervezői éveit megelőzően milyen állásokat töltött be, hétköznapjaiban mivel foglalkozik a legszívesebben, illetve az is kiderül, hogy mik számítanak a kedvenc pillanatainak a ConceptFlownál.

Mivel foglalkoztál eddigi pályafutásod során?

A korábbi években elég változatos munkaköröket tölthettem be, volt szerencsém kipróbálni magam szoftverfejlesztő cégnél supervisorként, művészeti iskolában és egy norvég tengerjárón táncosként, tánctanárként is, majd rendezvényszervezőként.

Mi rántott be végül a rendezvényszervezés világába?

Leginkább az a változatosság, amellyel minden projektünk kapcsán szembesülök. Nincs két egyforma esemény, mindegyikre más és más módon kell teljeskörűen felkészülnünk. Ide sorolnám azt az ad hoc jellegét is, amikor az íróasztal mellett megálmodott programok a külső körülmények hatására másképp működnek a helyszínen, így azokra ott helyben, az esemény alatt kell megoldást találni.

Mit csinálsz a legszívesebben, ha nem dolgozol?

Szabadidőmben tánctanítással foglalkozom a teljesen kezdőtől versenyzői szintig. Emellett mindig vannak új hobbik, főként sportok, amiket szívesen kipróbálok. Pár éve a CrossFit ragadott magával, ami azóta is a mindennapjaim része. Az extrém sportok irányába is vannak kitekintéseim, főleg azóta, hogy az aktív versenyzéstől visszavonultam, könnyebben vágok bele régi-új tervekbe, mint a gördeszkázás, a motorozás vagy a falmászás.

Mi a következő úticél a bakancslistádon?

Már egy ideje érlelődik bennem a gondolat, hogy kipróbáljam a szörfözést, erre pedig Portugália és az Azori-szigetek partjainál találtam nagyon jó lehetőségeket.

Mi a kedvenc részed a rendezvényszervezés során?

Leginkább a terepmunka, a rendezvények helyszíni biztosítása, az események testközelből követése. Szeretem, hogy sokszor pillanatok alatt kell reagálni egy-egy adott helyzetre, meghozni a legjobb döntést, megtalálni az ideális megoldást az adott problémával kapcsolatban úgy, hogy abból a résztvevők semmit ne érzékeljenek.

Többször említetted már ezt a változatosságot, kiszámíthatatlanságot. Hogyan alkalmazkodsz a szakma újdonságaihoz, hogyan állsz elő mindig mással?

Igyekszem naprakész lenni, követni az új trendeket, figyelemmel kísérni mind a hazai, mind a külföldi ügynökségek munkáját. A közösségi oldalak algoritmusainak köszönhetően sok esetben már rákeresés nélkül jutnak el hozzám az ilyen jellegű információk. De emellett vannak távolabbi inspirációim is, akarva-alaratlanul nyitott szemmel járok, magammal viszem a munkám bárhová is megyek, így változatos dolgokból tudok ötletet meríteni, felhasználni a munkám kapcsán a látottakat.

Mire vagy büszke?

Minden egyes alkalommal jó érzéssel tölt el, mikor egy rendezvényünk sikeresen lezajlik és pozitív visszajelzés érkezik a megrendelőtől.

Milyen tevékenységnél vagy leginkább a fókuszban?

Bármely kreatív jellegű tevékenység során. Ebbe beletartozik az ötletelés egy rendezvényre, vagy csak egy szimpla otthoni kézműveskedés. A kreatív folyamatokkal ki tudok kapcsolni és csak arra fókuszálni, amit éppen csinálok.

Milyen fajta rendezvényt szeretsz a legjobban?

Nincsenek preferált rendezvénytípusaim, minden új projekt magában hordozza a következő kihívást, legyen szó edukációs roadshowról vagy céges csapatépítőről.

Mik a kedvenc céges pillanataid?

Az őszi-téli hajrá végén, amikor az utolsó karácsonyi eseményünket is sikeresen levezényeltük, jól esik egy asztalhoz ülni a csapattal és a saját karácsonyi vacsoránkat, csapatépítőnket megtartani.

Szerinted mi a legfontosabb képesség, ami kell a rendezvényszervezéshez?

Nem tudnék csak egy dolgot kiemelni, mert tapasztalataim szerint egy olyan komplex pozícióról beszélünk, amiben legalább annyira fontos és nélkülözhetetlen tulajdonság a precíz, alapos munkavégzés, mint a kreativitás, a nyitottság vagy éppen a proaktivitás.