“Ahogy mi itt működünk, bizalom és szeretet alapon az mindennél fontosabb.” –

Interjú Losonczi Évi ügyvezető igazgatóval, a ConceptFlow egyik alapítójával és kreatív vezetőjével.

Rendezvényszervezés Conceptflow ezek vagyunk

Hogyan is indult a pályája? Kik inspirálják őt? Milyen tanácsot tud mondani azoknak,akik hasonlóan családanyaként vezetnek céget? Ezek mind kiderülnek a beszélgetés során.

Hogy ismerkedtél meg a rendezvényszervezéssel?

Még az építészmérnöki karra jártam, amikor egy ismerősöm gyakornoki pozíciót ajánlott a rendezvényszervező cégénél. Főként a rendezvények arculatának elkészítését, a grafikák és logók megtervezését bízták rám, de előfordult az is, hogy a céges ruhák megjelenését terveztem meg.

Mi volt az a pillanat, amikor beleszerettél a rendezvényszervezésbe?

A kezdetektől fogva rendkívül izgalmas volt, ráadásul az egyetemi feladatokhoz képest a projektek sokkal gyorsabban és kézzelfoghatóan valósultak meg. Már az első rendezvény alkalmával magával ragadott a helyszíni munka izgalma, a csapat szervezettsége, a feladatok és helyzetek változatossága. Mivel ezek mind-mind rendkívül inspirálóan hatottak, ezért nyugodtan kijelenthetem, hogy innentől visszafordíthatatlan voltam a rendezvényszervezés felé vezető úton.

Mikor igazolódik be benned, hogy érdemes ezt a munkát csinálni?

Szeretem amikor egy rendezvényen személyesen tapasztalom, hogy a csapat egy emberként, mindent beleadva tesz meg a siker elérése céljából. Jó érzéssel tölt el, mikor a hosszú szervezési idő után végre terepre kerülünk, találkozunk a résztvevőkkel és látjuk, hogy az, amit az irodában kitaláltunk, a helyszínen is működik, ráadásul élvezik is a programot.

Nem utolsósorban pedig mindig felemelő és motiváló élmény, amikor egy ajánlat elkészítése, leadása után, melybe rengeteg időt és energiát fektettünk, megnyerjük az adott tendert, legyen szó kis, vagy nagy projektekről.

Milyen projekteket szeretsz a legjobban?

Főként azok, amikor az ügyfél egy komplex rendezvény megszervezésével és lebonyolításával bíz meg minket. Az ilyen eseményeknek van arculata, van mögötte cél és egy fontos gondolat, ami miatt meg szeretné valósítani. Ezek rengeteg apró ötletből és egységből épülnek fel, így amikor biztosított az anyagi forrás a kivitelezéshez, mindig izgalmas és összetett feladatokat tudunk megvalósítani.

Mik a kedvenc pillanataid a cég életében?

Az egyik az ajánlatok elnyerése, amit már említettem. Nagyon szeretem az év közben megszervezett közösségi programjainkat is, de talán a legjobb érzés, amikor saját céges karácsonyunk van, vége van az évnek, lezárult az összes projekt és csak egymásra figyelünk. Nagy ünnep szokott ez nálunk lenni, aminek megadjuk a módját. Mindig jó érzés, hogy túl vagyunk az éven sikeresen és együtt vagyunk a csapattal, azt nagyon szeretem.

Mit kívánsz a csapatnak?

Jófej ügyfeleket, izgalmas projekteket, új kihívásokat, meg jó hangulatot. Ahogy mi itt működünk, bizalom és szeretet alapon, az mindennél fontosabb, hogy azt meg tudjuk tartani.

Milyen érzés egy céget vezetni?

Jó! Én nagyon szeretem.

Gyerekként is ilyen típus voltam, szerintem ez nekem az alapműködésem. Nem csak vezetőként, csapattagként is mindig jól éreztem magam, de ezt érzem lételememnek, a legönazonosabbnak.
Elképesztően nagy felelősség és munka, de közben tele van óriási élményekkel, sikerekkel, a csapat a visszaigazolása végtelen sokat jelent. Tényleg nagyon jó.

Milyen kihívásokkal küzdesz meg nap mint nap?

Három kisgyerekkel nem egyszerű a logisztikai feladat. Élvezem, hogy a saját cégünkben dolgozom, sok szabadságot is ad, hogy úgy rendezhetem a napjaimat, ahogy szeretném. Bármikor értük mehetek, minden programon ott tudok lenni, mindenhova el tudom őket kísérni.

De közben a saját cég egy nehézség is, az embernek sokkal nehezebb otthagyni a munkát az irodában és otthon teljesen a gyerekekre koncentrálni. Ehhez sokszor erős önfegyelem kell, de megéri.

Kik inspirálnak téged? Kik a példaképeid?

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Több szempontból vannak inspirációim, példaképeim.

Sokat köszönhetek a szüleimnek, amiért a céltudatosság és a munkamorál tekintetében is utat mutattak számunkra. Rendkívül erős minta volt ez a részükről, hisz ennek köszönhetően megtapasztaltam már gyerekként, hogy semmi sem alanyi jogon jár, de kemény munkával és elhivatottsággal nagy dolgokat érhetünk el.

Az elmúlt években a TEDx csapatából Andi és Barus volt az, akik mélyen inspiráltak mind a közösségépítés, mind az önkéntes feladatok vállalásával kapcsolatban. Megmutatták mennyit ad ez az ember személyiségéhez, hogy lehet ezt jól csinálni

Sok inspirációt szerzek szakmai, önismereti, önfejlesztő könyvek olvasásából, TED videók nézéséből is.

Mire vagy büszke?

Talán a legbüszkébb arra vagyok, hogy túléltük a Covidot, és hogy Józsival házaspárként vezetjük a céget. Sok energiát fordítunk arra, hogy a cégben és kettőnk között is jól működjön ez. De leginkább a COVID túlélése, kihívásokkal teli időszak volt. Már sok mindent másképp csinálnék, de akkor nem lennénk azok, akik most vagyunk..

Milyen tanácsot tudsz adni azoknak, akik kisgyerekek mellett vezetnek céget?

Szerintem saját céget vezetni könnyebb kisgyerek mellett, mint alkalmazottként, vagy multiban dolgozni, mert ott sokkal inkább dönteni kell a két szerep között, nincs átmenet. Nekem az a szerencsém, hogy gyermekvállalás után rajtam múlik, milyen feladatokat látok el a munkahelyemen.

Három gyerek után a legnagyobb tanácsom: az ember találja meg ő hogyan van egyensúlyban és ne mások véleményétől függjön. Amikor az első gyerekem megszületett, valamiért azt gondoltam egyedül kell megoldanom mindkét dolgot. Sokszor voltam  feszült amiatt, hogy otthon voltam. Próbáltam dolgozni és nem tudtam mindkettőben egyensúlyban lenni. Elfogadtam, hogy ahhoz, hogy munkaidőm legyen és koncentrálni tudjak segítségre lesz szükségem pici koruktól kezdve, munka után pedig lesz időm rájuk figyelni, és nem leszek feszült. Akkor billent minden helyre, amikor én megtaláltam az egyensúlyomat.