A Conceptflow tagjának lenni egy életstílus. Mindig történik valami, és ez számomra megunhatatlan.” –

Interjú Balázs Livi rendezvényszervezővel

Rendezvényszervezés Conceptflow ezek vagyunk

A következő beszélgetés során Livi bemutatja a Conceptflow életérzést, a szakma fénypontjait, megosztja a rendezvényszervezéshez elengedhetetlen képességeket és hasznos tanácsait!

Mesélj magadról és az ide vezető utadról! Hogyan kezdődött a lelkesedésed a rendezvényszervezésért?

Gimi alatt a barátaimmal sok közös programot szerveztünk, főképpen meglepetés szülinapi bulikat egymásnak, amikre végül a szülinapos mindig rájött, de a bulit megelőző szervezkedés mindig hosszasan és izgalmasan zajlott. Akkoriban kezdett el érdekelni a rendezvényszervezés, azonban az egyetem kezdetekor inkább a hotelek világa felé nézelődtem még, majd jött az ominózus előadás, azon a bizonyos rendezvényszervezés órán, amit Józsi tartott a cégről. Olyan lelkesedéssel és élettel telve beszélt a cég munkásságáról, a megvalósult rendezvényekről, a rendezvényszervezés világáról, hogy eldöntöttem, én ebben a szakmában szeretnék elhelyezkedni, sőt, ehhez a céghez szeretnék jelentkezni.

Mi fogott meg a Concept Flowban?

Természetesen Józsi előadásmódja önmagában is megfogja az embert. Azonban ehhez kellett egy jó téma, amiről igazi szenvedéllyel tudott beszélni nekünk. Bemutatta a ConceptFlow-t, az emlékezetes rendezvényeket, amelyek mind tartogattak nehézségeket a számukra, de mindegyiken túllendültek valamilyen frappáns megoldással. Nagyon tetszett, hogy milyen sokszínű és kreatív munkát végeznek, de legjobban a hozzáállásuk tetszett, az hogy ilyen elhivatottak a rendezvényekért. 

Azóta én is megtapasztalhattam, hogy a Conceptflow tagjának lenni egy életstílus. Mindig történik valami, az élet tényleg zajlik minden egyes pillanatban és ez számomra megunhatatlan. A csapat folyamatosan egy emberként lüktet, egy emberként reagál mindenre, együtt éljük meg a boldogabb és a szomorúbb pillanatokat is.

Mi a munkád fénypontja?

Amikor a különböző, jobbnál jobb ötletek, elképzelések megvalósulnak a rendezvények során. Fantasztikus látni, ahogy a rendezvény napján szépen összeállnak a kusza szálak, minden a helyére kerül, a több hónapos munka eredménye kifizetődik és egy kerek egész alakul ki mindenből.

Mi volt a kedvenc rendezvényed, aminek a szervezésében segédkeztél, miért?

A legelső rendezvényt mondanám, amin a céggel részt vettem.  Ez egy szeptemberi csapatépítő volt a Balaton mellett. Még minden nagyon új volt, az első feladataim erre az eseményre szóltak és nagyon élveztem a kreatív folyamatot. A helyszíni lebonyolítás során is nagyon jól összekovácsolódtunk a csapattal, így ez az esemény különleges helyet foglal el a szívemben.

Mi a legfontosabb képesség ami kell ehhez a munkához?

Szerintem az, hogy sose add fel. Bármilyen negatív élmény, semleges válasz esetén se hagyd, hogy eltántorítsanak a céltól. A másik pedig hogy bírd a tempót. Akármilyen rendezvényről van szó, akármilyen munkafolyamatról, ebben a gyorsan változó világban ez a szakma is folyamatosan változik, fejlődik, új trendek jönnek létre és ezekkel fel kell venni a lépést.

Hogyan tudod fenntartani a kreativitásod?

Engem nagyon sokszor az emberek inspirálnak. Látom, hogy a körülöttem lévők hogyan élnek, a csapattagok hogyan dolgoznak és ez nagyon sokszor motivál, vagy ihletet ad. Emellett pedig a legnagyobb inspirációs felületeim a Pinterest és az Instagram. Nagyon sok hasznos, érdekes és informatív posztot lehet rajtuk megtalálni, amik nagyon sokszor csak egy kis löketet adnak és már záporoznak az új ötletek egy-egy rendezvényhez.

Milyen tevékenységnél vagy leginkább a fókuszban?

Bármely kreatív jellegű tevékenység során. Ebbe beletartozik az ötletelés egy rendezvényre, vagy csak egy szimpla otthoni kézműveskedés. A kreatív folyamatokkal ki tudok kapcsolni és csak arra fókuszálni, amit éppen csinálok.

Hogyan töltődsz fel a szabadidődben?

Zenével, sporttal és olvasással. Ezeknek a tevékenységeknek van egyfajta nyugtató hatása, amivel újra tudom tölteni magamat és újult erővel nekikezdeni bárminek.

Ha van, mi az 5 éves terved?

Nincsen. Bár szeretek előre tervezni, de azok inkább csak a következő hétig terjednek. Olyan gyorsan és hirtelen történnek a dolgok, hogy esélyem sincsen mindig mindent előre eltervezni. Inkább csak sodródom az árral, így kerültem vidékről Budapestre a ConceptFlow-hoz is. Egy abszolút spontán ötlet volt.

Mit tudsz tanácsolni azoknak, akik kipróbálnák magukat a rendezvényszervezésben?

Légy nyitott mindenre és legyél képes fejlődni. Számomra ezek összefoglalják a legfontosabb skilleket, főleg újoncként a szakmában. Nyitottnak kell lenni minden új ötletre, látni kell az egész világot, és semmi sem lehet lehetetlen előtted.  A fejlődés akarása nélkül pedig nem érdemes semmit se csinálni az életben.