“A csapat rendkívül sokszínű, ez pedig egy harmonikus és dinamikus munkakörnyezetet alkot”

Interjú Csikós Zsófi rendezvényszervezővel.

rendezvenyszervezes-rendezvenyszervezo-ceg-conceptflow_csapatunk_interjú_csikós_zsófi_1
Az interjúban Zsófi arról mesélt, hogyan került a ConceptFlowhoz, mi vonzotta a rendezvényszervezésben. A cégnél eltöltött ideje során elsajátított tapasztalatait és a pályakezdőknek szánt tanácsait is megosztotta.

Hogyan találtál rá a ConceptFlowra?

Inkább azt mondanám, hogy a ConceptFlow talált rám. Az egyetem hatodik félévében aktívan kerestem szakmai gyakorlati helyet és mivel tudtam, hogy rendezvényszervezéssel szeretnék foglalkozni, ezért leadtam az önéletrajzomat a MaReSz-hez, akik továbbították néhány ügynökségnek. A ConceptFlow hívott be egy interjúra, ami a mai napig egy meghatározó élményként él a fejemben, mivel a kötetlen hangvételű beszélgetés során nagyon hamar kialakult köztünk a kölcsönös szimpátia. Ennek köszönhetően pedig egyetlen kérdőjel sem maradt bennem, hogy ennek a csapatnak a részese szeretnék lenni és ilyen projekteken szeretnék dolgozni.

Mi az első 5 szó, ami a cégről eszedbe jut, és miért?

Kreativitás, csapatmunka, sokszínűség, változatosság és lelkesedés. Az iroda egyfajta kreatív műhelyként működik a mindennapokban, ahol rekordidő alatt születnek jobbnál jobb ötletek, amiket együtt dolgozunk ki és közösen valósítunk meg. A csapat rendkívül sokszínű, minden munkatársunk különböző területeken és képességekben erős, ennek az egyvelege pedig egy harmonikus és dinamikus munkakörnyezetet alkot. Ügyfeleink és rendezvényeink egyaránt változatosak, ami az egyik legnagyobb szakmai kihívást is jelenti egyben, hogy mindenkinek megvalósítsuk az elképzeléseit a lehetőségekhez mérten. Ebben a szakmában nem lehet unatkozni, minden napunk más és más és ezt élvezem leginkább. Mindig lelkesít, ha egy újabb ajánlatkérés érkezik, ha megnyerünk egy tendert vagy ha egy rendezvény alkalmával beigazolódnak az elképzeléseink és jól érzik magukat a résztvevők is.

Miért vonzott ez a szakma?

Mindig is olyan munkára vágytam, ami mozgásban tart és lelkesedéssel tölt fel a szürke hétköznapokon is. A rendezvényszervezés számomra egy pörgős és izgalmas területnek tűnt és vonzott, hogy emberekkel foglalkozhatok. Világ életemben szerettem összejöveteleket tervezni, utazásokat szervezni, az apró részletekre figyelni, kézműveskedni, valamint szóban és írásban kommunikálni. Hajtott a kíváncsiság, hogy egy-egy rendezvény mögött hány hónapnyi előkészület és hány emberből álló csapat áll, illetve hogy egy adott költségvetésből hogyan lehet az aktuális trendeknek megfelelően megvalósítani egy fesztivált, csapatépítőt vagy gálavacsorát. Be akartam pillantani a kulisszák mögé, hogy választ kapjak a kérdéseimre, manapság pedig sokszor én is ott vagyok a backstage-ben.

Mi a legnagyobb visszaigazolás, amit eddig kaptál a munkád során?

Több ilyen példa is eszembe jutott és mindegyik sokat jelent számomra. Élénken él bennem a kép, amikor Évi örömében megölelt egy jó hír kapcsán, Józsi lepacsizott velem egy tárgyalás után vagy amikor Gergővel büszkén jöttünk ki egy prezentációról, amin heteket dolgoztunk. Természetesen hatalmas motivációt és elismerést jelent az ügyfelek elégedettsége, valamint a rendezvény napján a résztvevők önfeledt szórakozása. A leginkább szívhez szóló visszajelzés az volt, amikor a három hónapos szakmai gyakorlatomat követően Évi előre jelezte, hogy hosszú távon számítanak rám, mert elégedettek a munkámmal és fontos tagja vagyok a csapatnak.

Mi az, amit szeretnél, ha többen tudnának a rendezvényszervezésről?

Hogy milyen komplex munkafolyamatokra és szerteágazó tudásra van hozzá szükség, hiszen ez az a szakma, ahol egyszerre kell értenünk a cateringhez, a technikához, a bútorokhoz és dekorációhoz, amiket mind az ügyfél igényeinek megfelelően kell biztosítanunk a megadott határidőre és helyszínre. Az is lényeges szempont, hogy ez a munkakör olykor áldozatokkal, korán keléssel, éjszakázással és sok utazással jár, amire szintén sokan nem gondolnak, pedig a részünkről néha nagyfokú rugalmasságot és kitartást igényel.

Hogyan tartasz mindent észben, hogy ügyelsz a részletekre?

Több határidőnaplót és to do list-et vezetek egyszerre, digitális és papír formátumban is, hogy az eseménydúsabb időszakokban se felejtsek el semmit. Így hatékonyabban tudom menedzselni a feladataimat, előre meg tudom tervezni a hetemet és a munka-magánélet egyensúlyt is könnyebben tartom. Alapvetően is olyan embernek ismerem magam, aki odafigyel a legapróbb részletekre is, de az átláthatóság érdekében általában priorizálom a teendőimet és szisztematikusan, különböző színekkel jelölöm a programokat.

Honnan inspirálódsz a hétköznapokban és a munkád során?

A sokszínű csapatnak köszönhetően az irodai légkör inspirálóan hat rám, ugyanis napról-napra sok újdonságot látok, hallok és tanulok a kollégáimtól szakmai szemszögből, illetve magánéleti téren egyaránt. Ha pedig valamilyen oknál fogva kifogynék az ötletekből vagy a lendületből, akkor nekiállok a neten újabb ötleteket böngészni, amiben a Pinterest és az Instagram nagy segítségemre szokott lenni.

Mi az az egy dolog, amit mindig is meg akartál tanulni, vagy kipróbálni, de eddig nem volt rá lehetőséged?

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy elvégezzek egy barista és bartender tanfolyamot, mert évek óta vonz a kávék és koktélok világa. Mivel a vendéglátásban nem tudnám magam hosszú távon elképzelni, ezért eddig sosem vágtam bele, de hobbi szinten szívesen töltenék időt vele, például családi és baráti összejöveteleken.

Hosszú távon a rendezvényszervezésben képzeled el magad?

Jelenleg úgy érzem, hogy igen, teljes mértékben. Korábban sokáig bizonytalan voltam pályaválasztásomat illetően, de mióta rátaláltam a ConceptFlow csapatára, azóta nem vágyom máshova. Úgy érzem, hogy ebben a közegben releváns szakmai tapasztalatra tehetek szert és egy olyan közegben fejlődhetek, ami támogató és odaadó is egyben. Szeretek bejárni az irodába, élvezem a rendezvényekkel járó állandó nyüzsgést és változatosságot, ami miatt úgy vélem, hogy mindez megunhatatlan.

Mit tanácsolsz a pályakezdőknek?

Sokat segíthet ha tisztában vannak a képességeikkel, jövőbeli terveikkel és ennek megfelelően kezdik el kiépíteni a karrierjüket. Legyenek nyitottak, kezdeményezők, kitartóak és céltudatosak a mindennapokban, valamint ragadják meg az élet adta lehetőségeket, hiszen én is így kerültem ebbe a szerencsés helyzetbe, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek.